Leder

WWW.HJ-RIDSPORT.SE

Hyaloron 100

Hyaluron 100 är ett fodertillskott med samma aktiva substans som veterinärmedicinskt injiceras vid behandling av ledinflammationer. Studier visar att Hyaluronsyra (HA) tas upp i blodet och når lederna även när den ges oralt som ett fodertillskott för dagligt bruk.

Hyaluronsyra finns naturligt i ledvätskan för stötdämpande och smörjande funktion. Vid hård belastning eller hög ålder försämras och förlorar ledvätskan sin elasticitet, vilket kan förorsaka ledinflammationer.

 

Med VIMITAL® Hyaluron 100 tillförs HA dagligen och bidrar till stabil viskositet i ledvätskan.

 

Registrerad hos Jordbruksverket. Ingen karens.

 

475:- 1liter

Vimital MSM 1000g

MSM-Metylsulfonylmetan är ett naturligt svavelbaserat ämne. Organiskt svavel ingår bland annat i uppbyggnaden av brosk, senor, bindväv, muskler, skelett och päls. Viktig komponent för en frisk och välfungerande häst.

MSM verkar smärtlindrande och inflammationshämmande, ökar blodcirkulationen och höjer mjölksyretröskeln.

Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. Organsikt svavel är något som finns i varje cell i kroppen, med andra ord en av de viktigaste komponeneterna för en väl fungerande kropp. Med tillskott av MSM får kroppen en förmåga att

laga sig själv. Bidrar även till bättre syreupptagningsförmåga.

 

Registrerad hos Jordbruksverket. Rek. 96 tim. karens.

 

278:- 1000g

Vimital Glucosamin

Framställd av skaldjur, med extra hög upptagningsförmåga. Glucosamin ingår naturligt i kroppen och deltar i bildandet av ledbrosk. Mangan främjar uppbyggandet (nybildandet) av brosk. Vimital Glucosamin tas lätt upp i mag- och tarmkanalen då den föreligger som glucosaminsulfat, vilken även tillför

svavel som är nödvändigt i broskuppbyggnad. Andra typer av glucosamin är mer svårlösliga och kan därför ha sämre upptagningsförmåga hos hästar.

Glucosamin, är ett kroppseget ämne som finns i tex, brosk, senor och ligament. Stärker muskler och leder hos hästar i träning och motverkar stelhet. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glucosamin. Tillskott av glucosamin kan därför ha en positiv effekt på äldre hästar som lider av stela leder.

 

Registrerad hos Jordbruksverket. Rek. 96 tim. karens.

 

259:- 500g

409:- 1000g

Vimital FORM 1000g

Fodertillskott för underhåll av ledbrosk och ledvätska. Glucosamin stärker muskler och leder hos hästar i träning och motverkar stelhet. Med stigande ålder minskar kroppens egen förmåga att tillverka glucosamin. Tillskott av glucosamin kan därför ha en positiv effekt på äldre hästar med stela leder.

Chondriotin, hjälper till att förhindra nedbrytning av ledbrosket vid skada eller ökad belastning. MSM, verkar smärtlindrande och inflammationshämmande, ökar blodcirkulationen och höjer mjölksyretröskeln. Det är även en viktig byggsten i kroppens produktion av aminosyror, protein, enzymer och hormoner. MSM ger kroppen en viss förmåga att laga sig själv samt bidrar till bättre syreupptagningsförmåga.

 

Registrerad hos Jordbruksverket. Rek. 96 tim. karens.

 

679:- 1000g